tirsdag 26. juni 2007

Santa Cruz til Los Angeles


Klokka er halv seks på ettermiddagen, leiebilen står trygt i parkeringsgarasjen (fortsatt uten en skramme) og Halvard og Sunniva plasker fornøyd i svømmebassenget rett utenfor her. Ettersom USA er bilens hjemland nummer 1 (kollektivtransport finnes knapt - kanskje med unntak av subwayen i New York) - så kan man ikke klage på veier og skilting. Det er 3, 4 kanskje 5 filer i hver retning. Amerikanerne kjører hensynsfullt, blinker i god tid når de skal skifte fil, og er flinke til å sakne farten hvis en signaliserer filskifte selv. Bilene er digre. Jeg har aldri sett så mange monsterbiler, SUv'er, vaner, pickuper, enorme blankpussede lastebiler og enorme bo-biler (bo-bilene har gjerne en mindre bil på slep! - minner om cabincrusere med en liten jolle etter seg). Så vår store bensinslurpende Lincoln med sikkert masse hestekrefter vekker overhodet ikke oppsikt. Nok en gang - lovord til GPS - ikke reis på ferie i USA uten GPS med mindre man har gode kart og gode kartlesere ombord. GPS'en minner i god tid om avkjørsler osv. For å komme fra Santa Cruz til Los Angeles kjørte vi først østover for å komme inn på highway 5 (som vi kjørte fra Canada). Det førte oss gjennom enorme landbruksområder, etter hvert viste termometeret 38 grader. Veldig tørt, det skrives og snakkes mye om at folk må være forsiktig med fyrverkeri i forbindelse med 4. juli. Rett nord for San Francisco (Lake Tahoe), svidde en skogbrann av 200 hus.

2 kommentarer:

Eigil sa...

Hei Leif
Ser i Facebook at dere er på vei til Universal Studios. Det er bare å glede seg. Vi var i L.A. for tre år siden. Vi bodde hos min fetter Craig i Alhambra. Selv om vi fikk låne bilen hans så mye vi ville, tok vi likevel buss, t-bane og tog til akkurat denne parken. Det gikk veldig greit - ingen sak for kollektive osloensere. (Metroen der er forresten flott.) Vi gikk til og med av i Hollywood på vei tilbake og ruslet langs Hollywood Boulevard til The Chinese Theatre før vi dro hjem.

Forøvrig er det en veldig bra reiseblogg, Leif. Bringer fram mange minner om det rare landet der borte ;-)

Leif sa...

Hei Eigil, ja det er et merkelig land. Universal studioes var interessant, fascinerende å se hvordan de bygger en industri rundt filmstjerner, tegneseriefigurer osv. Men vi ble faktisk enige, alle fem, at det er nok park, vi drar ikke til Disneyland slik intensjonen var.

Reiseblogg Canada/USA 21. juni-11. juli

Følg med - her legger vi ut bilder og tekst fra årets store ferietur