fredag 29. juni 2007

If you are going to San Francisco (eller til et annet sted i USA) - gode rådVi har vært her i litt over en uke, og er nå selvfølgelig kvalifisert til å gi gode råd til andre som planlegger en USA-tur.
  • De fleste moteller (og hoteller) har rom som er utstyrt med to dobbeltsenger (queen size) - slik at vi i foreløpig ikke har behøvd to rom (vi er altså fem personer, men har fått ekstraseng/madrass)
  • Veiene er breie - gjerne 3-4 filer i hver retning. Skaff deg en GPS - så klarer du å legge deg i rett fil slik at du treffer rett avkjøring. Veikvaliteten gjør at 100 mil på en dag kan gå helt fint. Fartsgrensene ligger på 110-120 kilometer i timene på motorveiene. Det er bare å sette på cruise-kontrollen.
  • Du kan kjøre mot rødt lys (!) når du skal til høyre - hvis det er klart.
  • Porsjonene du får på restauranter er enorme - småspiste nordmenn kan godt bestille en hovedrett på deling
  • Ha med pc? Det virker som de billige motellene har gratis WIFI, mens hotellene gjerne tar fra 12 dollar og oppover per døgn for tilkobling.
  • vi begynte vår ferie ganske tidlig, 21. juni - det gjør det enkelt å finne overnatting, som man vil se av en seinere posting, angra jeg på at jeg bestilte og forhåndsbetalte et råttent motell jeg ikke hadde sett (Las Vegas) - men med litt forarbeid (f.eks. ved hjelp av www.tripadvisor.com) , kan man ungå de verste fellene.

Ingen kommentarer:

Reiseblogg Canada/USA 21. juni-11. juli

Følg med - her legger vi ut bilder og tekst fra årets store ferietur